top of page
  • Joni Pitkonen

Vappusatanen ja pyöräilyasiaa

Valkolakki päähän ja saunaan, tai ehkä päähän vasta saunan jälkeen Tällä pyöräilykaudella olen päättänyt välttää kaikenlaista suoritekeskeisyyttä. Vappusatasta pidänkin enemmän eräänlaisena maantiepyöräilijöiden tapahtumana joka avaa kauden. Jokainen tekee sen omaehtoisesti.

Saattaa kuulostaa kummalta mutta päätin myös että ajan pyöräteillä, silloin kun sellainen on kohtuudella saatavilla, varsinkin tavallisella peruskuntolenkillä. Se ei ole lähtökohtaisesti turvallista kenellekkään mutta vauhtihan täytyy yrittää sovittaa järkevästi. Uuden tieliikennelain mukaan vastakkaisella puolella olevaa pyörätietä ei tarvitsee käyttää tilapäisesti. Mitähän sekin oikein lopulta tarkoittaa? Aika tulkinnanvaraistahan tämä on. Tempoajossa jollaisia ainakin kerran viikossa ajan, mennään niin kovaa että ei ole järkevää pyrkiä pyörätielle.

Pointti tässä nyt on se että kun ajaa pyörätiellä, toivoisi että ne olisivat kunnossa. Pyöräteiden kunnossapito kuuluu kunnan vastuulle ja Suomessa on tämä sama ongelma joka puolella eli pyörätiet ja siis kevyenliikenteen väylät ovat todella huonossa kunnossa, enemmän tai vähemmän. Suurimpana ongelmana pidän poikittaisia railoja jotka hakkaavat ranteet kipeäksi ja rikkovat pyörän, kuhmurat myös mutta niitä on vain vähän joissakin kohdissa. Irtosora on myös petollista ja riski on suuri renkaiden puhkoontumiseen. Täytyy korostaa sitä, että ajamisen ilon kokonaisuudessa nämä eivät onnistu pilaamaan mitään mutta aika vaisuja hetkiä välillä on.

Ohessa lainaus LLK Oy:n nettisivuilta: ”Lohjan kaupunginvaltuusto on asettanut strategisen tavoitteen, että Lohjan kaupunki haluaa olla Suomen paras pyöräilykaupunki vuonna 2021. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi on päätetty laatia pyöräilyn edistämisohjelma. Kaupunki haki ja sai edistämisohjelman laatimiseen valtion avustusta. Tutustu tästä Pyöräilyn edistämisohjelmaan. Edistämisohjelman teemat ovat: -Pyöräilyn infran parantaminen -Pyöräilyn lisääminen arkimatkoilla -Harrastepyöräilyn edistäminen – keskuksissa, maanteillä ja maastossa. -Pyörämatkailu -Pyöräilyn edistämisellä halutaan parantaa hyvinvointia ja tukea elinkeinotoimintaa”

Lähdenkin tutkimaan mitä tälle asialle kuuluu. Äkkiseltään voin sanoa että panostusta on ollut mutta se on oikeastaan kohdentunut maastopyöräilyyn, tavallaan ymmärrettävää ja siihen liittyvä infra onkin eri kuin maantiepyöräilyssä joka on enemmänkin muuta kaupunkipolitiikkaa ja väyläviraston kontolla.

Liikuntakeskushan on mielestäni tehnyt pelkästään hyvää työtä. Joitakin strategisia kehittämisehdotuksia tai huomioita eri-ikäisten asukkaiden liikuttamisesta kirjasimme kolmen muun ehdokkaan kanssa länskärin mielipidekirjoitukseen tänään. Käykääpä lukaisemassa Kevätpyöräilyyn liittyy aina se tunne että kesä tulee ja niinhän se kohta on jo täällä.

86 views0 comments

Recent Posts

See All

Harrastaminen lapsen hyvinvoinnin tukena

Lasten ja nuorten harrastamisesta puhutaan nyt paljon ja on ymmärretty sen laaja-alaiset hyvinvointivaikutukset. Oikeastaan asia on tullut näkyväksi valitettavasti juuri näiden pahoinvoinnin lisääntym

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page